loading

Yumeya Furniture - Производител на трпезариски столици за трпезарии од дрво со метал & Добавувач за хотелски столици, столици за настани & Ресторани 

Yumeya Нова лабораторија за тестирање - инспекција на крајни производи
Во 2023 година, Yumeya нова лабораторија за тестирање изградена од Yumeya во соработка со локални производители е отворен YumeyaПроизводите на компанијата може да подлежат на ригорозни тестирања пред да ја напуштат фабриката за да обезбедат сигурен квалитет и безбедносни услуги 

Целиот тест го следи стандардот на ANSI/BIFMA X6.4-2018 

нема податок

Тестирање на примероци

Во моментов, нашиот тим редовно ќе спроведува тестирање на прототип на столици или ќе избира примероци од големи пратки за тестирање за да се осигура дека столовите се со висок квалитет и 100% безбедни за клиентите. Ако вие или вашите клиенти му придавате големо значење на квалитетот на столовите, можете исто така да изберете примероци од рефус производи и да ја користите нашата лабораторија за тестирање на ниво ANSI/BIFMA 

нема податок

КК систем, клучот за подобрување на квалитетот на столиците

Врз основа на долгогодишното искуство во меѓународната трговија, Yumeya длабоко ја разбира особеноста на меѓународната трговија. Како да се уверат клиентите за квалитетот ќе биде клучната точка пред соработката. Сите столици Јумеја ќе поминат најмалку 4 одделенија, повеќе од 10 пати КК пред да се пакуваат 

нема податок

До сега, Yumeya има комплетен QC систем кој вклучува повеќе од 20 инспектори. Овие инспектори се поделени во 2 тима. Тимот 1 е подреден на директорот на продукцијата. Тимот 2 е подреден на секој производствен оддел. Оваа комбинација може да обезбеди ефикасна и евтина работа на целиот QC систем и да спречи неисправни производи да се влеат во следниот процес.


01. Оддел за хардвер
Суровините треба да се тестираат пред да влезат во одделот за хардвер за длабинска обработка. За алуминиумски цевки, ќе ја провериме дебелината, цврстината и површината. Еве ги нашите стандарди
Во филозофијата за квалитет на Јумеја, стандардите се еден од четирите важни фактори. Затоа, по свиткување, мора да го откриеме радијанот и аголот на деловите за да обезбедиме стандард и единство на завршената рамка. Прво, нашиот оддел за развој ќе направи стандарден дел. Тогаш нашите работници ќе се приспособат според овој стандарден дел преку мерење и споредување, за да се обезбеди стандард и единство
нема податок
Поради термичка експанзија и ладна контракција во процесот на заварување, ќе има мала деформација за заварената рамка. Затоа, мора да додадеме специјален КК за да ја обезбедиме симетријата на целата столица по заварувањето. Во овој процес, нашите работници ќе ја приспособат рамката главно со мерење на дијагоналата и другите податоци
Последниот чекор за КК во одделот за хардвер е проверка на земање мостри на завршената рамка. Во овој чекор, треба да ја провериме вкупната големина на рамката, спојката за заварување е полиран или не, точката на заварување е рамна или не, површината е мазна или не и сл. Рамките на столот можат да влезат во следниот оддел само откако ќе достигнат 100% квалификувана стапка за земање примероци
нема податок
02. Одделот за зрна Вуд.

Во овој оддел, треба да помине три пати КК, вклучувајќи суровини, површина на рамката и усогласување на бојата на готовиот производ и тест за адхезија.

Како метално дрво зрно е технологија за пренос на топлина која се состои од прав и хартија од дрво. Малите промени во бојата на пудрата или хартијата од дрво ќе доведат до голема промена на бојата. Затоа, кога е ново купена дрвена зрнеста хартија или прав, ќе направиме нов примерок и ќе го споредиме со стандардната боја што ја запечативме. Само 100% совпаѓање оваа суровина може да се смета за квалификувана
Правењето површински третман како шминка на лице, пред сè, мора да има мазно лице (рамка). Може да дојде до судир на рамката за време на чистењето. Така, ќе подлежиме на фино полирање и ќе ја провериме рамката по чистењето. Само рамката без никаква гребнатинка, тогаш ќе биде погодна за површинска обработка
нема податок
Со оглед на тоа што целиот процес на производство на дрво вклучува многу фактори како што се дебелината на слојот на прав, температурата и времето, малата промена на кој било фактор може да доведе до отстапување на бојата. Затоа, ќе провериме 1% за споредба на бои по завршувањето на финишот на зрната од дрво за да се увериме дека е вистинската боја. Во исто време, ние исто така ќе спроведеме тест за адхезија, само што ниту еден од решетката прашкаста боја не паѓа во тестот за сто решетки не може да се прифати
нема податок
03. Одделот на фулстерија

Во овој оддел, постојат три пати КК, КК за суровини од ткаенина и пена, тест на мувла и ефект на тапацир.

Во одделот за тапацир, ткаенината и пената се две главни суровини
нема податок

Ø Ткаенина

Мартиндејлот од сите стандардни ткаенини на Yumeya е повеќе од 80.000 рути. Значи, кога ќе ја добиеме новата купена ткаенина, ќе го тестираме мартиндејлот на прв пат за да се увериме дека е повеќе од стандардно 

Во исто време, ние исто така ќе ја тестираме издржливоста на бојата за да се осигураме дека нема да избледи и е погодна за комерцијална употреба. Комбинирајте го КК на боја, брчки и слично, овие основни проблеми со квалитетот за да се осигурате дека е вистинската ткаенина.

 

Ø Пена

Ќе ја тестираме густината на новата куповна пена. Густината на пената треба да биде повеќе од 60kg/m3 за пена од мувла и повеќе од 45kg/m3 за сечена пена. Освен тоа, ќе ја тестираме еластичноста и отпорноста на пожар и други параметри итн. за да се увериме дека е долг животен век и е погоден за комерцијална употреба.

Поради разликите во силата на истегнување и дебелината на различни ткаенини, ќе направиме примерок користејќи ја ткаенината за нарачка пред рефус стока за да го прилагодиме калапот за сечење ткаенина за да се осигураме дека ткаенината, пената и рамката на столот можат совршено да се совпаѓаат без набори и друг тапацир проблеми
За висококвалитетно столче, првото нешто што луѓето го гледаат и чувствуваат е ефектот на тапацирот. Затоа, после тапацирот, мора да го провериме целиот ефект на тапацирот, како на пример дали линиите се прави, дали ткаенината е мазна, дали цевките се цврсти итн. За да се увериме дека нашите столчиња ги исполнуваат високите барања
нема податок
04. Одделот на пакети

Во овој чекор, ќе ги провериме сите параметри според нарачката на клиентот, вклучувајќи ја големината, површинската обработка, ткаенините, додатоците итн. за да се увериме дека тоа е идеалното столче што го нарача клиентот. Во исто време, ќе провериме дали површината на столот е изгребана и чиста еден по еден. Само кога 100% од стоката ќе ја помине инспекцијата за земање мостри, оваа серија на голема стока ќе биде спакувана.
Бидејќи сите столици Yumeya се користат на комерцијални места, целосно ќе ја разбереме важноста на безбедноста. Затоа, ние не само што ќе ја обезбедиме безбедноста преку структурата за време на развојот, туку и ќе избереме столчиња од нарачка за тест за јачина, за да ги елиминираме сите потенцијални безбедносни проблеми во производството.

нема податок

Yumeya не е единствениот производител на столици од метално дрво. Врз основа на нејзината специјална.  и комплетен QC систем, Yumeya ќе биде компанијата што најдобро ве познава и најмногу ве уверува.

Customer service
detect