loading

Yumeya Furniture - Производител на трпезариски столици за трпезарии од дрво со метал & Добавувач за хотелски столици, столици за настани & Ресторани 

Напредна опрема, моќна гаранција за добар квалитет и брз брод

Како еден од најголемите производители на мебел од метално дрво во Кина, Yumeya има работилница од повеќе од 20000 m² и повеќе од 200 работници. Месечниот производствен капацитет на столот може да достигне до 100000 парчиња. Со цел да им даде на клиентите поконкурентни производи, Yumeya е посветена на механичка надградба. Во моментов, Yumeya стана една од фабриките со најсовремена опрема во целата индустрија. Напредната опрема е моќна гаранција за висококвалитетен и брз брод.

Јапонија увезува роботи за заварување
Во 2023 година ги купивме шестите роботи за заварување во работилницата, кои значително го зголемуваат капацитетот. Сега, Yumeya може да заварува над 1.000 столчиња дневно и грешката во големината може да се контролира под 1mm
PCM машина
Развиена од Yumeya инженерски тим, кој е оптимизиран за производство на мебел од метално дрво. Дрвената зрнеста хартија и рамката на столот може да се поклопат од 1 до 1, со што нема спојување и без празнина
нема податок
Крејн
Суровините се транспортираат со помош на голем бум, што ја намалува можноста за судир при рачно ракување и ја гарантира цврстината
Машини засекување
Сите машини за сечење на Јумеја беа увезени од Јапонија. Може да се осигура дека целиот засек е мазен и разликата во рамките на 0,5 mm во однос на меѓународниот стандард (во рок од 1 mm)
Автоматска машина за виткање
Оваа машина помага при свиткување на цевката на столот, осигурувајќи се дека се под ист агол и со иста крива линија. Грешката може да се контролира во рок од 1mm
Автоматска машина за полирање
Во споредба со рачно мелење, автоматските машини за мелење можат речиси да ја удвојат ефикасноста. Ова може ефективно да помогне да се забрза производството за проекти со тесни распореди
CNC машина
Работете според претходно поставената процедура, разликата е во рамките на 0,5 mm, а засекот е мазен. По инсталацијата, перницата и рамката се совршено усогласени, јазот е во рамките на 1 мм
Автоматска транспортна линија
Ги поврзува сите производни врски, што може ефективно да ги заштеди трошоците и времето на транспортот. Во меѓувреме, може ефикасно да го избегне судирот додека се транспортира, осигурувајќи дека сите производи се најдобро заштитени
Машина
Користете воздушен притисок наместо работна сила за да избегнете разлика во работната сила за да обезбедите стандард. Во меѓувреме, соработувајте со специјален калап за да се осигурате дека линијата на перницата е мазна и права, и нема линија „s“
Тестирање
Yumeya има две машини за тестирање на силата, сите Yumeya столчињата го поминуваат тестот за јачина на ANS/BIFMA X5.4-2012 и EN 16139:2013/AC:2013 ниво2. 2023 година, соработувавме со изградена локална фабрика и започнавме со употреба на нова лабораторија за тестирање
нема податок
Развој во 2023
Проширување на работилницата
Додадовме работилница на вториот кат за да ја подобриме брзината на процесот на тапацир
Нова лабораторија за тестирање
Соработувајте со локалниот производител, истиот стандард на тестот BIFMA X6.4 достапен во лабораторијата
Нова машина за заварување
Купете ја 6-тата машина за заварување за одделот за хардвер, забрзајте го процесот на заварување
нема податок
Развој во 2024

Нов рутер & CNC машина за скара

Купуваме 2 машини за да ја подобриме ефикасноста на обработката на иверица и компоненти. Исто така, има корист од точноста на сите работи на сечење, ја намалува разликата во големината за да се постигне висок стандард на столот.

Customer service
detect