loading

Yumeya Furniture - Производител на трпезариски столици за трпезарии од дрво со метал & Добавувач за хотелски столици, столици за настани & Ресторани 

политика за одржливост

Нашите цели за одржливост: заштита на мајката Земја и почитување на одговорноста за животната средина се вклучени во корпоративната повелба на Yumeya. Ние го водиме нашиот бизнис на еколошки и општествено одговорен начин и внимаваме да обезбедиме нашите партнери добавувачи да се придржуваат до слични стандарди.
Металното дрво е еколошки мебел
Метална рамка + Дрвена житна хартија, донесе топлина на дрвото без сечење дрвја
Се надеваме дека влијанието на нашите производи врз животната средина ќе биде минимизирано, не само за да се усогласат со барањата на политиката, туку и како одговорност кон Мајката Земја 
Мебел од метално дрво од зрно, новонастанатиот производ кој е главен производ на Yumeya, исто така еколошки. Со покривање на дрвната зрнеста хартија на металната рамка, може да се добие текстура на стол од цврсто дрво, а исто така да се избегне употребата на дрво и претходното сечење дрвја. 
Ние произведуваме зелени производи
Рециклирани материјали за рамка
Без разлика на челик, нерѓосувачки челик и алуминиум, сите тие се материјали за рециклирање и се направени врз основа на концептот на извонредна издржливост. Ова ја намалува сечата на дрво и ја намалува фреквенцијата со која клиентите го заменуваат мебелот, а со тоа ја намалува потрошувачката на ресурси 


Иверица за животна средина
Целата иверица што ја користи Yumeya има еколошка сертификација. Дрвото што се користи во производството е легално собрано и повторно засадено навреме. Обезбедуваме опционални табли кои можат да го задоволат новиот кинески национален стандард GB/T36900-2021 E0 ниво. Границата на ослободување на формалдехид е ≤0,050 mg/m 3 , надминувајќи го стандардот на ЕУ  Ова може да ви помогне вам или на вашиот клиент да заработите LEED поени за вашиот проект 
Еколошки прашкаст слој
Столовите Yumeya се обоени со премаз од метал во прав Tiger, кој не содржи штетни материи и е безопасен за човечкото тело и околината. Имаме 2 патентирана технологија Дијамант TM  и Дау TM  Технологија за да се зголеми издржливоста на нашите производи и бојата. Прекрасното столче кое трае долго може  продолжете го циклусот за замена на столот 
Еко-пријателска ткаенина
Обезбедуваме избор на ткаенини со британски стандарди за заштита од пожар, американски стандарди за заштита од пожар и еколошка сертификација од ЕУ REACH. Ако вие или вашите клиенти имате посебни потреби за заштита од пожар и заштита на животната средина на ткаенини, можете да ги наведете пред да нарачате 
Процесот на одржлив производствен процес
Намалување на отпадот од производството
Опремата за прскање увезена од Германија не само што го подобрува ефектот на прскање, туку и ја зголемува стапката на искористеност на прашкастите премази за 20%. Јумеја отсекогаш инсистирала на намалување на губењето ресурси 
Работете со здравје
Повеќе од 500.000 јуани беа инвестирани за изградба на две автоматски завеси за вода. Завесата за проточна вода може да го прилагоди протокот на вода според концентрацијата на прашина за да спречи ширење на прашината во воздухот и загадување на животната средина, што може да го оштети здравјето на работниците 
Повторна употреба на отпадна вода
Yumeya ја има најнапредната опрема за третман на отпадни води во индустријата и инвестира над еден милион во прочистување на отпадни води секоја година. Пречистената канализација може да се користи како станбена вода.
Рециклирање на отпад од производство
Отпадот што се создава по производството се рециклира од сертифицирани еколошки компании за рециклирање за секундарно производство. По рециклирањето, челикот ќе се преправа, додека иверицата ќе се користи како суровина за панели за украсување на домот и може да се користи како биогориво.
Добро управување со фабриката

Disney ILS сертификат

Во 2023 година, Јумеја го помина сертификатот за меѓународниот стандард за труд на Дизни. Посветени сме на обезбедување безбедна и сигурна производствена средина, не користење на детскиот труд, давајќи им приоритет на интересите на вработените и осигурувајќи дека секој вработен има правични и еднакви можности за вработување.

Customer service
detect