loading

Yumeya Furniture - Производител на трпезариски столици за трпезарии од дрво со метал & Добавувач за хотелски столици, столици за настани & Ресторани 

Метален дрвен столд
Роден за да ги реши проблемите на столот од цврсто дрво

Зошто столовите од цврсто дрво имаат тенденција да се олабават?

Дрвена конструкција. Бидејќи цврстото дрво е порозен хигроскопски материјал, нивото на содржина на влага ќе влијае на пукањето и деформацијата на мебелот при употреба. Цврстото дрво е подложно на промени во термичката експанзија и контракција поради влијанието на влажноста на околината.


  Joint By Tenons. Столовите од цврсто дрво се споени со шпиц, може да дојде до пукање или олабавување поради термичка експанзија и контракција.


 Употреба со висока фреквенција. Столовите од цврсто дрво треба да се справат со високата фреквенција на секојдневна употреба во комерцијални услови, што ја забрзува нестабилноста на структурата.

Влијанието на лабавите столици од цврсто дрво

Лабавите столчиња од масивно дрво можат да им овозможат на корисниците лошо искуство. Во исто време, ќе донесе опасност по безбедноста и повеќе не може да поднесува тешки товари. Ова ве принудува да ги замените лабавите столчиња од цврсто дрво со нов скап мебел, што несомнено го продолжува циклусот на враќање на инвестицијата и ги зголемува оперативните трошоци.

нема податок

Столовите од метално зрно дрво имаат изглед на цврсто дрво, но јачината на металот, што е ефективно продолжение на столиците од цврсто дрво.

Што е столче од метално дрво?

Metal Wood Grain е технологија за пренос на топлина со која луѓето можат да ја добијат текстурата на цврстото дрво на површината на металот. Прво, покријте слој прашкаст на површината на металната рамка. Второ, покријте ја зрната хартија од кибрит на прашокот. Трето, испратете го металот за загревање. Бојата на дрвната зрнеста хартија ќе се префрли на слојот од прав. Четврто, отстранете ја хартијата од дрво за да добиете метално дрво.

нема податок
Металното дрво има четири очигледни предности
50% лесни од столици од цврсто дрво со исто ниво на квалитет, нема посебни барања за персоналот, па дури и девојката може лесно да се движи
Столот за зрно од метално дрво може да собере 5-10 парчиња во висина, што може да заштеди повеќе од 50%-70% од трошоците без разлика дали се транспортира или секојдневно складирање. Со тоа, може да се намалат трошоците за подоцнежна работа
Металното дрво може да им донесе на луѓето текстура на цврсто дрво без сечење дрвја. Во исто време, металот е ресурс што може да се рециклира и нема да предизвика никаков притисок врз животната средина
Столчето за зрно од метално дрво нема дупки и шевови, нема да поддржува ширење на бактерии и вируси
нема податок
Yumeya --- Водечки светски производител на столици од метално дрво

За повеќето луѓе, тие ќе знаат дека има столици од цврсто дрво и метални столици, но кога станува збор за метални столици од дрво, можеби не знаат за каков производ станува збор. Метално дрво жито значи да се направи дрво зрно финиш на површината на метал. Така луѓето можат да добијат изглед на дрво во комерцијална метална столица.


Од 1998, г. Гонг, основач на Yumeya Furniture, развива столици од дрво наместо дрвени столици. Како првиот човек што применил технологија за зрно дрво на метални столчиња, г. Гонг и неговиот тим неуморно работат на иновација на технологијата за зрно дрво повеќе од 20 години. Во 2017 година, Yumeya ја започна соработката со Tiger powder, глобален гигант во прав, за да го направи зрното дрво појасно и поотпорно на абење. Во 2018 година, Yumeya ја лансираше првата 3D столица од дрво во светот. Оттогаш, луѓето можат да добијат изглед и допир на дрво во комерцијалните метални столчиња 

Приказна за Yumeya Metal Wood Grain

Г. Гонг, основач на Yumeya Furniture, го развил првиот стол од метално дрво
Yumeya основана, специјализирана за производство на метално дрво жито стол
Јумеја изнесе теории за еден стол, еден хартиен калап за да не постигне заедничка цел
Иконпс2 1632725882985
Yumeya ја разви првата машина за сечење хартија за да ја подобри конзистентноста помеѓу хартијата од дрво и металната рамка
Иконпс4 1632726075962
Yumeya ја започнува соработката со Tiger powder, глобален гигант во прав, за да го направи зрното дрво појасно и поотпорно на абење
Иконпс4 1632726113694
Yumeya ја лансираше првата 3D столица од дрво во светот. Оттогаш, луѓето можат да го добијат изгледот и допирот на дрво на метален стол
Иконпс4 1632726171681
Yumeya стана пионер во индустријата за метално дрво и го предводеше развојот на индустријата
1632726007267 (2)
Yumeya го лансираше првото зрно дрво во светот на отворено, проширувајќи го поширокото место за примена
png63-t3-скала100
Технологија на метално дрво, прослави на 25-годишнината и се тркалаат 5.000.000 столчиња од метално зрно дрво
нема податок
Неспоредливи предности на житото од метално дрво Yumeya
1) Без зглоб и без празнина
Зглобовите меѓу цевките можат да бидат покриени со проѕирно зрно од дрво, без преголеми шевови или без покриено зрно од дрво.

2) Јасно
Сите површини на целиот мебел се покриени со проѕирно и природно дрво, а проблемот со нејасна и нејасна текстура нема да се појави.

3) Издржлив
Соработувајте со светски познатиот бренд за пудра Tiger. Дрвеното зрно на Јумеја може да биде 5 пати издржливо од сличните производи на пазарот.
Стол од метално дрво, ефективна екстензија на стол од цврсто дрво на пазарот&Група на клиенти.

1) Текстура од цврсто дрво
Метално дрво зрно значи дека луѓето можат да ја добијат текстурата на цврстото дрво на површината на металот. Претставува реални текстури од цврсто дрво, што може да им донесе на луѓето природно чувство.


2) Јачина на метал
Столот од метално дрво е поврзан со заварување и рамката може да се користи 10 години, додека столот од масивно дрво лесно се олабавува поради комбинацијата на дрвен тенок. Не треба да го замените скапиот мебел и да заштедите трошоци за одржување.


3) Цена на метал
Столот од метално дрво е само 40-50% од цената на столот од цврсто дрво под исто ниво на квалитет.

Економска филозофија на комерцијални метални столчиња од дрво
Контактирај се со нас.
Столот од метално дрво станува многу попопуларен во висококвалитетните места. Контактирајте не за да го следите синиот океан на производи,
само оставете ја вашата е-пошта или телефонски број во контакт формата за да добиете каталог.
Customer service
detect