loading

Yumeya Furniture - Производител на трпезариски столици за трпезарии од дрво со метал & Добавувач за хотелски столици, столици за настани & Ресторани 

  5 основни чекори за да добиете совршено метално дрво
Врз основа на процесот на производство на зрно од метално дрво, постојат 5 основни чекори за да се добие совршена столица од метално дрво.
1) Фино полирање
Вршењето површинска обработка на стол, слично на шминката, пред сè мора да има мазна рамка. Сите столчиња Yumeya треба да поминат низ четири процеси на полирање пред да можат формално да влезат во процесот на површинска обработка. Полирање на компоненти --- Полирање по заварување --- Фино полирање за целата столица --- Полирање после чистење. По 4 чекори, може да постигне добар рамен и мазен ефект.

2) Добриот слој во прав може ефикасно да развие боја
Од 2017 година, Yumeya соработува со TigerR Powder Coat за метален прав. Може целосно да ја прикаже текстурата на дрвото, да ја зголеми верноста и да обезбеди 5 пати отпорност на абење.  

3) Совршено сечење.   
Yumeya е единствената фабрика реализирана еден стол еден калап. Целата дрвена зрнеста хартија е исечена со калапот што одговара на столот.  
Затоа, целата дрвена зрнеста хартија може ефикасно да се усогласи со столот без никаков спој или празнина.

4) Целосен контакт, осигурете го ефектот на пренос на топлина
Металното дрво е технологија за пренос на топлина. Затоа, целосниот контакт е клучен фактор. Ние користиме пластичен калап со цврстина на висока температура за да обезбедиме целосен контакт на дрвената хартија и прашокот за да постигнеме јасен ефект.

5) Прецизна контрола на температурата и времето
Времето и температурата се суптилна комбинација. Секоја промена во параметрите ќе влијае на целокупниот ефект, или нема да биде отпорна на абење или различна боја. По долгогодишно истражување, Yumeya ја најде најдобрата комбинација на време и температура за да обезбеди најдобар ефект на зрно дрво.
Customer service
detect